Tekenkunst

*Tekenen naar didactische prenten. Bargue Cours de dessin. Maak kennis met de basisbeginselen van de tekenkunst zoals ze in de klassieke academische kunstopleiding werden aangeleerd. We vertrekken vanuit het tekenen naar prenten uit gerenommeerde handboeken.

Wij maken gebruik van het Cours de Dessin van Charles Bargue en Jean Leon Gérome; heruitgegeven in 2003, auteur Gerald M. Ackerman.
Het handboek “Cours de dessin” door Charles Bargue  stond op het vaste programma van de 19de eeuwse academische opleiding. Het betreft een verzameling lithografische prenten die waren bestemd als inleiding tot het tekenen naar Plaasters en het Levend model. De hierin voorgestelde tekenmethode behandelt het geheel tot het bijzondere detail en het omhelst een welomlijnd stappenplan: van het “Mise en plàce” tot het “fini”.  Redon, Picasso maar ook Seurat en Van Gogh werkten tijdens hun jonge jaren naar dit handboek en zoals zowat al hun generatiegenoten ontwikkelden ze hier hun schitterende tekenvaardigheid.

Deze tekenoefeningen zijn zowel voor de beginner als de ver gevorderden zeker een kennismaking waard. De tekenoefeningen groeien in moeilijkheidsgraad en complexiteit en formaat.
er is individuele begeleiding waarbij u kiest uit een aanbod voor portret, klassieke plaasters, model of landschap (begeleiding in aquarel is ook mogelijk).